Jordbærkage – bedre end bagerens!

En jordbærkage kan friste de fleste, når turen går forbi bageren, men prøv at lave dem selv – de er endnu bedre!

Ingredienser

Udstyr

6 tærteforme, ca. 8 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smørret i terninger. Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst.
Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Udstik dejen i mindre cirkler på 10-12 cm i diameter, så du har en cirkel til hver tærteform, der kan dække både bund og kanter.
Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanterne til. Fordel mazarinmassen ovenpå.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad. Pensl kagebundene med den flydende chokolade, og lad dem køle helt af.
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen over bundene, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek