Små jordbærkager med hyldeblomstcreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det gælder om at være hurtig, for inden man får set sig om, er disse små jordbærkager væk i én lykkehaps!
Ingredienser
Udstyr
en fast mini-muffinform af metal eller silikone med 24 små huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smør minimuffinformen med lidt smør.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en cremet masse.
Tilsæt æg, og pisk dejen godt sammen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og rør det i dejen med en ske, til den er jævn.
Form dejen til små kugler, og læg dem ned i hullerne i muffinformen. Lav en fordybning i dejen med tommelfingeren. Bag kagerne i ovnen i 10 minutter, til de er let gyldne.
Tag dem ud af ovnen, og tryk straks dejen ned i midten med en lille ske, så hver kage tager form som en lille skål. Afkøl på en rist.
Pisk fløde, cremefraiche og hyldeblomstsaft til skum med en elpisker. Fyld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt cremen i kagerne, så den former en flot top.
Rens jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Pynt kagerne med jordbær og evt. spiseligt guldstøv, og sæt dem på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Lav din egen hyldeblomstsaft – se opskriften her! Eller se opskriften på klassisk jordbærkage her.