Små jordbærkager
14. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Når kagerne er så små, må man gerne snuppe 2 (eller 3). Afslut festen med de sommerlige jordbærkager med marcipan, og skyl ned med et glas bobler i aftensolen.
Ingredienser
Udstyr
2 sprøjteposer
1 mini-muffinform med 18 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Riv marcipanen groft, og hæld den i smør/sukker-blandingen.
Tilsæt æggene, ét ad gangen. Pisk kort igen, men ikke for længe, da æggene så vil skille. Vend mel og salt i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i en sprøjtepose, og fordel den i en smurt muffinform. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter, til kagerne akkurat er gennembagte
Hak chokoladen groft, og fordel den på de varme kager. Sæt dem evt. i ovnen ganske kort, så chokoladen smelter. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, så chokoladen sætter sig.
Pisk mascarpone med vaniljesukker, fintrevet citronskal og lidt mælk med en elpisker i en skål. Cremen skal være glat og lækker.
Fyld cremen i en sprøjtepose, og fordel den på de afkølede kager. Skyl jordbærrene, og skær dem i halve. Pynt hver kage med et jordbær, og servér straks.
Tip!
Kagerne kan sagtens bages dagen i forvejen, men vent med at pynte dem til lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk