Jordbærkage med lemoncurd
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lemoncurd er en tyk, smørbar citroncreme, som især englænderne er kendt for at spise oven på fx scones. Men den søde/syrlige creme er også perfekt som fyld i en kage. Får du lemoncurd i overskud, holder det sig fint i køleskabet i et rent glas med låg.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm. i diameter
Sådan gør du
Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, og pres saften af dem.
Bland citronskal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden konstant, til cremen har konsistens som tyk creme. Den må ikke koge!
Tag gryden fra varmen. Skær smørret i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker – pisk i 8-10 minutter.
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og smeltet smør i dejen.
Smør springformen med smør, og drys den med sukker. Fordel kagedejen i formen, og bag den i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er gylden, og kanterne slipper formen hele vejen rundt. Lad kagen afkøle på en rist.
Pisk fløden til skum. Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Læg kagen på et fad. Smør først et tykt lag lemoncurd oven på kagen og herefter et lag flødeskum. Top med masser af jordbær, og servér straks.
Tip!
Skal det gå lidt tjept, kan du købe færdiglavet lemoncurd i velassorterede supermarkeder eller delikatesseforretninger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste jordbærkage!