Italienske benløse fugle med sprøde polentafritter

Det fine polentamel giver ”fritterne” en blød midte og et sprødt ydre. Sammen med de saftige og smagfulde schnitzelruller skaber de en potentiel ny familiefavorit.

Ingredienser

Udstyr

otte tandstikker

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde, drys polentaen i, og lad den koge i 1-2 minutter under konstant omrøring.
Rør parmesan og smør i, og fordel blandingen i en lille form beklædt med bagepapir. Glat overfladen med bagsiden af en ske, og stil polentaen i køleskabet i mindst 2 timer, eller til den er blevet helt stiv og fast.
Tænd ovnen på 225°. Skær den stivnede polenta i stave, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er sprøde og let gyldne.
Krydr skinkeschnitzlerne med salt og peber, læg en skive skinke på hver, og fordel salvie og parmesan oven på skinken.
Rul kødet sammen omkring fyldet, og luk hver rulle sammen med en tandstikker.
Brun rullerne i olivenolie på en pande ved god varme. Hæld hvidvin ved, lad det bruse godt op, og tilsæt tomater fra dåse. Lad retten simre i 8 minutter. Servér de benløse fugle med sprøde polentachips som tilbehør.

Tip!

Tomater på dåse kan være mange ting. De fleste er af fin kvalitet, og det gode ved dåsetomater er, at de er høstet, mens tomaterne er helt perfekt modne og dermed har den optimale smag. Hvis du gerne vil skrue lidt op for forkælelsen – og prisen – kan du købe italienske cherrytomater på dåse i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. De smager skønt og ser vældigt fine ud i den færdige ret (som på billedet).

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft