Italiensk lasagne
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Lasagne er en af de største favoritter fra det italienske køkken, og det er super nemt at variere denne ret.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Skræl gulerødderne. Skær gulerødder, bladselleri og fennikel i meget små tern.
Steg løg, gulerødder, bladselleri, fennikel og bacon i olie i en gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt.
Rør tomatpuré og rødvin i, og lad det småkoge et par minutter, til vinen er kogt ind.
Kom hakkede tomater, rosmarin, sukker, salt og peber i gryden, og lad det småkoge i 15 minutter. Smag kødsaucen til.
Varm mælken op i en gryde, uden at den koger. Smelt smørret i en anden gryde, og rør melet i.
Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen i 2-3 minutter, og smag til med salt, peber og muskat.
Læg et tyndt lag bechamelsauce i bunden af et ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og derefter et lag kødsauce og en tredjedel af parmesanosten.
Gentag med at lægge lag på denne måde, til alt er brugt. Slut af med et lag revet parmesan.
Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter, og server evt. med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem og lækker opskrift på lasagne