Ribeye-bøffer med sprøde polentafritter
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Pomfritterne er her lavet på polenta, og de smager overraskende godt. Måske bliver det dit nye yndlingstilbehør til en dejlig saftig bøf? Servér med en grøn salat for ekstra lækkerhed.
Bemærk
Hvis du ikke har kogt majsgryn dagen før, så gå i gang i god tid, da majsgrøden skal stivne på køl i et par timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør friskrevet parmesan i, og smag til med salt og peber.
Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.
Skær den stivnede polenta i fritter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt.
Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian.
Skyl og pluk feldsalat, og læg den i en skål. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i skiver.
Hæld kogende vand over aspargesskiverne i en sigte, så de bliver flot grønne, og vend dem i salaten.
Skyl og hak krydderurter fint, og rør dem sammen med resten af ingredienserne. Dryp vinaigretten over salaten, og vend rundt.
Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Servér bøfferne med polentafritter, aioli og forårssalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk