Italienske flutes
26. juni 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Sprøde og hjemmebagte flutes kan bruges som tilbehør til næsten hvilken som helst slags suppe eller gryderet, og de smager forrygende. Her bages de med durum- og pizzamel, der giver helt klassiske italienske flutes.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i en stor skål med vand. Tilsæt salt, mel og olie, og ælt sammen til en glat dej. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
Del dejen i det antal flutes, du ønsker. Dejen er blød og klistret, så brug godt med mel på fingrene.
Form aflange brød. Drys rene viskestykker med mel, og vikl dem løst om brødene. Lad brødene hæve i viskestykkerne i 45 minutter.
Varm ovnen op til 230°, og varm en bagesten (eller en bageplade) op i ovnen.
Tril forsigtigt flutesene ud af viskestykkerne og over på bagestenen, sno hvert flute et par gange, og bag dem i 20 minutter.
Tip!
Når du vikler flutene ind i meldryssede viskestykker, mens de efterhæver, holder de bedre en flot form og flader ikke ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk