Italiensk oksekødssuppe
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne suppe er dejligt lunende og perfekt på en blæsende efterårsdag. Top den med ricotta rørt med friskrevet parmesan.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil løgene er klare.
Rens og snit bladselleri i skiver. Skyl squash, skræl gulerødder, og riv begge dele groft.
Hæld grøntsagerne i gryden, og steg, til de falder lidt sammen. Tilsæt oksekød sammen med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet.
Hæld hakkede tomater, bouillon og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i mindst 30 minutter, gerne et par timer, inden du smager suppen til med rødvinseddike, salt og peber.
Tilsæt suppehorn, og lad dem koge med i et par minutter inden servering.
Rør ricotta sammen med fintrevet parmesan. Tilsæt gradvist mælk, så du opnår en konsistens, der minder om fed cremefraiche. Smag til med peber.
Servér suppen dampende varm med rørt ricotta, lunt brød og evt. frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk