Benløse fugle
2. april 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Morfar bliver glad, hvis der er benløse fugle på menuen. Men det er der også andre, der gør, for det er rent faktisk en skøn ret, der godt kan trænge til at komme ud i lyset og blive nydt til aftensmad af hele familien.
Bemærk
De benløse fugle skal simre i 90 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bank kødet tyndt. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stænger. Skær spækken i tynde stænger. Fordel gulerods- og spækstænger på de flade kødstykker. Krydr med salt og peber. Rul kødet stramt om fyldet, og snør det med kødsnor, eller hold det fast med tandstikkere.
Vend kødrullerne i mel, og krydr igen med salt og peber. Brun rullerne grundigt på alle sider i en gryde i lidt smør. Hæld vin over, og lad den koge lidt ind. Hæld kalvefond og laurbærblade i gryden, og lad de benløse fugle simre i 90 minutter, til kødet er mørt.
Tag kødet op, og kog saucen ind, til den har den ønskede konsistens. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule æbleeddike for friskhed.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem, og rør dem med smør, fløde, salt og peber.
Hæld sukker og vand på en pande. Lad sukkeret smelte og tage en gylden mørk farve. Tilsæt smør, og skru ned til mellemvarme.
Lad smør og sukker samle sig, og hæld så perleløg på panden. Lad løgene simre i karamellen 10 minutter.
Servér benløse fugle med kartoffelmos, karamelliserede løg og syltede asier.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk