Italiensk pastasalat med jordbær og sprød serrano
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Lækker italiensk pastasalat med søde jordbær og sprød serrano, der giver salaten godt med knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog balsamicoeddiken i en lille gryde, indtil halvdelen af væsken er fordampet.
Hæld den på et skoldet syltetøjsglas, og opbevar glacen i køleskabet.
Kog pastasløjferne efter pakkens anvisning, og skyl dem i koldt vand.
Tænd ovnen på 175°, og fordel serranoskiverne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 5 minutter, indtil skinken er sprød.
Vend pasta med olie i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Skyl og tør rucola. Bland jordbær, rucola og mozzarellakugler i pastaen.
Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland dem i salaten sammen med basilikumblade, salt og peber. Anret salaten på et fad, og knæk den sprøde skinke ud over. Dryp med balsamicoglace, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk