Indisk dahl med tomat og naanbrød

Udskift røde linser med belugalinser og få en smuk, mørk dahl med lidt mere bid og en dejlig pebret smag.

Indisk dahl med tomat og naanbrød
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer
løg
2
hvidløg
3 fed
frisk ingefær
4 cm
smør til stegning
1 spsk.
hele korianderfrø
1 spsk.
spidskommenfrø
1 spsk.
stødt gurkemeje
1 spsk.
tørrede belugalinser
4 dl
hakkede tomater
1 dåser
grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
1 liter
garam masala (krydderblanding, fx fra Santa Maria)
1 spsk.
salt
peber

Til servering

cremefraiche 18 %
4 spsk.
frisk koriander
½ bundter
nanbrød
4

Sådan gør du

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander- og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem.
Lad det hele stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så gurkemeje, belugalinser, hakkede tomater og bouillon.
Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.
Smag til med garam masala, salt og peber. Servér din dahl med cremefraiche, koriander og lunt naanbrød.

Tip!

Belugalinser er sorte og ligner lidt kaviar – deraf navnet.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'