Indisk dahl med tomat og naanbrød
Udskift røde linser med belugalinser og få en smuk, mørk dahl med lidt mere bid og en dejlig pebret smag.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- hvidløg
- 3 fed
- frisk ingefær
- 4 cm
- smør til stegning
- 1 spsk.
- hele korianderfrø
- 1 spsk.
- spidskommenfrø
- 1 spsk.
- stødt gurkemeje
- 1 spsk.
- tørrede belugalinser
- 4 dl
- hakkede tomater
- 1 dåser
- grøntsagsbouillon eller hønsebouillon
- 1 liter
- garam masala (krydderblanding, fx fra Santa Maria)
- 1 spsk.
- salt
- peber
Til servering
- cremefraiche 18 %
- 4 spsk.
- frisk koriander
- ½ bundter
- nanbrød
- 4
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander- og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem.
Lad det hele stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så gurkemeje, belugalinser, hakkede tomater og bouillon.
Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre.
Smag til med garam masala, salt og peber. Servér din dahl med cremefraiche, koriander og lunt naanbrød.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner