Dahl med blomkål, gule linser og tomat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
I denne indiske dahl får de lidt gammeldags gule flækærter et comeback!
Bemærk
Simretid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg, og steg det i olie i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt karrypasta, gurkemeje og bukkehornsfrø. Steg, til krydderierne begynder at dufte.
Skræl ingefær, og hak det fint. Vend ingefær og flækærter sammen med løgblandingen i gryden. Hæld bouillon over, og lad retten simre under låg i 20 minutter.
Rens blomkål, og skær den i små buketter. Skyl tomater, og skær dem i kvarte. Skrub kartofler, og skær dem i både.
Vend blomkål, tomater og kartofler i gryden, og lad retten simre i yderligere 10-12 minutter, til kartoflerne er møre.
Pynt med friske korianderblade lige før servering.
Tip!
Servér evt. retten med naanbrød og græsk yoghurt rørt med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på dahl!