Tynde naanbrød

8. februar 2022 af .

Foto: Peter Kam

Det kan godt være, det tager kortere tid at varme en pakke færdiglavede nanbrød fra supermarkedet, end det tager at lave dem selv. Men når du sætter tænderne i et lunt nanbrød, der kommer lige fra panden, bliver du godt belønnet for dit ekstra arbejde.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en røreskål. Hæld vand i skålen, og rør rundt, indtil gæren er opløst. Tilsæt yoghurt, olie, salt og honning.
Tilsæt begge slags mel, og arbejd dejen sammen, gerne i en røremaskine. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Ælt dejen, indtil den er smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Del dejen i 6 dele, og rul dem tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Steg brødene på begge sider på en tør, brandvarm pande i ca. 30 sekunder.
Smelt smørret, og pensl brødene med smør.
Skyl korianderen, og hak den groft. Drys koriander og nigellafrø over brødene.

Tip!

Steg helst brødene på en støbejernspande. Du må ikke opvarme en teflonpande til så høje temperaturer, som der skal til for at stege nanbrød på den.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar