Krydret dahl med naanbrød og raita
1. juni 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Den traditionelle indiske ret får masser af fylde fra blomkål og spinat. Servér med en skefuld græsk yoghurt og lidt naanbrød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær blomkålen ud i mindre buketter, og skyl dem i en sigte.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Skræl og hak ingefær fint.
Sautér løg, hvidløg, chili, ingefær, gurkemeje og spidskommen i olie i en gryde i 1 minut. Hæld blomkålsbuketterne i, og steg i 3-4 minutter.
Tilsæt linser og bouillon, og lad det simre i 10 minutter ved svag varme, til linserne er møre.
Kog spinaten med i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
Skyl og skær agurken i tynde stave, og vend dem i yoghurt sammen med finthakket mynte. Smag til med salt og peber.
Servér raitaen til dahlen, og supplér med lunt naanbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk