Grillet laks med polenta og jordbærsalsa

Laks med grillet polenta smager skønt! Når polentagrød afkøles, stivner den nemlig, så den kan skæres ud og ristes sprød.

Bemærk: Afkøling, polenta: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vandet i kog, og hæld majsgryn i, mens du pisker. Lad det koge i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet.
Tilsæt parmesan, og smag til med salt. Hæld polentaen i et fad, og stil den på køl i mindst 3 timer, så den stivner.
Skyl jordbærrene, og skær dem i små tern. Pil rødløg, og hak det fint. Hak basilikum fint.
Bland jordbær, rødløg og basilikum i en skål, og hæld balsamico, olie og honning over. Vend rundt, og smag til med salt og peber.
Skær polentaen ud i trekanter. Pensl stykkerne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter på hver side.
Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på en (grill)pande i ca. 4 minutter på hver side.
Skyl asparges, og knæk den tørre ende af. Pensl aspargesene med olie, og steg dem i 2-3 minutter på en (grill)pande.
Pynt laks og asparges med ærteskud, og servér med grillet polenta og jordbærsalsa.

Tip!

Kog gerne grøden om morgenen eller aftenen før, så maden kan komme hurtigt på bordet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic