Grillet laks med lime og grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Laks med limesalt og dampede grøntsager smager af sushi, men tager kun 30 minutter at lave. Så hvis du er vild med sushi, vil du elske den her ret!
Ingredienser
Sådan gør du
Steg laksefileterne med skindsiden nedad på en varm grill i 5-6 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side.
Bræk enderne af aspargesene. Rens forårsløgene. Skyl sugarsnaps. Damp alle grøntsagerne i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter.
Hæld salt i en lille skål. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Drys den hakkede chili over saltet i skålen.
Pres saften fra halvdelen af limefrugten over saltet, og rør rundt med en spisepind. Brug resten til servering.
Servér den grillede laks med dampede grøntsager, og stil limesalt frem på bordet, så man selv kan krydre maden under måltidet.
Tip!
Hvis det ikke er vejr til at grille, steger du selvfølgelig bare laksen på en almindelig pande eller grillpande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk