Grillet kartoffelsalat med grønne asparges, ærteskud og hasselnødder

Hvis du skærer de letkogte kartofler i skiver og steger dem færdige på havegrillen eller på en grillpande, får de dekorative striber og en dejlig grillet smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter – de skal ikke være gennemkogte. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i halve på langs.
Steg halvdelen af kartoflerne i olie på en grillpande med skærefladen nedad, til de får tydelige striber.
Vend dem, og steg dem på den anden side. Gentag med resten af kartoflerne. Krydr med salt.
Skyl asparges, bræk den nederste træede ende af, og skær aspargesene i 2 cm lange skiver på skrå. Læg dem i en skål, og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, og skyl dem herefter i koldt vand. Afdryp godt.
Pres hvidløg, og rør det med oliven- og hasselnøddeolie, citronsaft, honning og sennep i en stor skål. Krydr med salt og peber. Vend asparges og de grillede kartofler rundt i sennepsdressingen i skålen.
Rist hasselnødderne let gyldne på en tør pande. Nulr de brune hinder af, og hak nødderne groft.
Anret kartofler, asparges og skyllede ærteskud på et fad, drys med hakkede hasselnødder og ærter fra bælg, og pynt evt. med rød skovsyre.

Tip!

Hvis du har en rest kogte kartofler fra dagen før, kan du grille dem og bruge dem i kartoffelsalaten i stedet for at koge nye.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft