Grøn kartoffelsalat med persillepesto
22. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
En ny variant af den klassiske kartoffelsalat er denne grønne version med en lækker pesto lavet på persille og solsikkekerner. Kartoffelsalaten kan både serveres lun eller kold.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Afkøl kartoflerne let.
Rist solsikkekerner og sesamfrø på en varm og tør pande, til de er let gyldne. Afkøl dem på en tallerken.
Skyl og afdryp persille. Pil hvidløg. Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, parmesan og olie til en grov pesto i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.
Vend de lune kartofler med persillepestoen, og anret salaten i en skål. Drys med ristede kerner og frø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk