Grøn kartoffelsalat med persillepesto

22. maj 2023 af .

Foto: Helena Priem

En ny variant af den klassiske kartoffelsalat er denne grønne version med en lækker pesto lavet på persille og solsikkekerner. Kartoffelsalaten kan både serveres lun eller kold.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Afkøl kartoflerne let.
Rist solsikkekerner og sesamfrø på en varm og tør pande, til de er let gyldne. Afkøl dem på en tallerken.
Skyl og afdryp persille. Pil hvidløg. Blend persille, hvidløg, solsikkekerner, parmesan og olie til en grov pesto i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.
Vend de lune kartofler med persillepestoen, og anret salaten i en skål. Drys med ristede kerner og frø.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar