Frikadeller med grøn kartoffelsalat
30. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Intet forår uden kartoffelsalat! Nye kartofler, friske forårsløg og sprøde radiser svøbt i en cremet og delikat dressing. Det er en ægte klassiker, så lav endelig en stor portion.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af.
Rens forårsløg og radiser. Snit forårløg, og skær radiser i tynde skiver.
Rør cremefraiche, æbleeddike og dijonsennep sammen, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Vend kartofler, forårsløg og radiser i dressingen, og drys med hakket dild og klippet purløg (gem lidt purløg til frikadellerne). Stil kartoffelsalaten på køl indtil servering.
Rør kødet sejt med salt. Pil og hak løget fint. Rør løg, æg, rasp og hakket purløg og persille i farsen.
Tilsæt evt. lidt vand, så farsen får en passende fast konsistens. Krydr med peber, og form farsen til små frikadeller.
Steg frikadellerne på en pande med olie ved middlhøj varme i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem i ca. 4 minutter på hver side.
Servér frikadellerne med kartoffelsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Har du rester af frikadeller? Prøv vores lækre opskrift på klassisk frikadelle-opskrift