Grøn kartoffelsalat
27. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Den milde olie-eddike vinaigrette og de salte kapers og oliven komplimenterer kartoflerne utrolig godt. Toppet med masser af friske krydderurter er kartoffelsalaten det perfekte tilbehør til både lyst og mørkt kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub og kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, skyl dem under koldt vand, og lad dem køle af.
Pisk eddike, honning, sennep og olie sammen i en lille skål, og smag dressingen til med salt og peber. Halvér de kolde kartofler, og vend dem i vinaigretten.
Pil og hak rødløg. Rens og snit forårsløg. Vend løg og forårsløg i salaten sammen med kapers og oliven.
Anret salaten i et stort fad, og drys med brøndkarse, kørvel og klippet purløg. Servér fx salaten til en grillet hakkebøf, kylling eller lam.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk