Kalvecuvette med grøn kartoffelsalat
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Saftig og mør steg serveret med en grøn og lækker kartoffelsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kødet på alle sider på en pande med olie. Læg det i et ovnfast fad.
Riv skallen, og pres citronen. Hak krydderurten. Hæld citronsaft over kødet. Gnid overfladen med salt og peber, og fordel citronskal, presset hvidløg og krydderurter på toppen.
Dryp med lidt olie. Steg kødet i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter. Tag det ud, og lad det trække 20 minutter, før det skæres i ret tynde skiver (på skrå fra et hjørne).
Skrub kartoflerne. Kog dem i saltet vand 12 minutter. Lad dem stå i vandet 12 minutter. Hæld vandet fra, og køl dem lidt af.
Rør eddike, sennep og olie sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med kartoflerne, og afkøl helt.
Bræk enderne af aspargesene. Flæk aspargeserne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Skyl spinat og persille, og hak begge dele groft.
Vend alt det grønne i salaten så sent som muligt. Smag til med salt og peber. Servér kartoffelsalaten til kødet sammen med små tomater.
Tip!
Kalvecuvetten er et af de billigere kødstykker, som bliver fint mørt. Smager lige godt varmt og koldt, skåret i ret tynde skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk