Grillede kyllingespyd med kartoffelsalat og ærtedip

En lun sommeraften på terrassen bliver fuldendt med honningmarineret kylling på spyd, kartoffelsalat med asparges og en flot grøn ærtedip.

Bemærk:Marinering, kød: Mindst 2 timer, gerne op til 24 timer.

Ingredienser

Udstyr

tynde træspyd

Sådan gør du

1Tag kødet ud af køleskabet. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Tilsæt kyllingefileter, og vend rundt.
2Stil skålen i køleskabet, og lad kødet marinere i mindst 2 timer, dog gerne op til 24 timer.
3Rør alle ingredienserne sammen.
4Skrub kartoflerne, kog dem møre i saltet vand i 15-20 minutter, og afkøl. Skær kartoflerne i grove skiver, og vend dem med sennepsdressingen i en skål.
5Skyl aspargesene, og knæk den træede bund af. Skær aspargesene i grove stykker. Hæld kogende vand over dem, så de bliver flot grønne.
6Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Vend asparges, rødløg, kapers og skyllede, hakkede krydderurter i kartoffelsalaten. Stil på køl indtil servering.
7Hæld kogende vand over ærterne i en sigte, så de tør op.
8Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem til en grov dip med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
9Sæt det marinerede kyllingekød på spyd. Steg på en grill eller (grill)pande, til kødet er gyldent og gennemstegt. Servér med kartoffelsalat og ærtedip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf:Winnie Methmann