Fiskefingre med bagte rodfrugter og ærtedip
5. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hjemmelavede fiskefingre er usammenligneligt meget lækrere end den frosne version.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder, og skær dem i ensartede, aflange fritter.
Vend fritterne med olie på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skær torskefileten i aflange stykker. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen med en gaffel. Hæld mel og rasp i hver sin dybe tallerken, og krydr melet med salt og peber.
Dyp fiskestykkerne i mel, og ryst overskydende mel af. Dyp herefter fiskestykkerne i æg, og vend dem til sidst i rasp, så de er helt dækkede.
Steg fiskestykkerne i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Optø ærterne. Rens og hak forårsløgene groft. Skyl myntebladene. Blend ærter, forårsløg, mynte og yoghurt til en grøn dip i en blender eller minihakker. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér fiskefingrene med ovnfritter, ærtedip og citronbåde.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk