Klassisk kartoffelsalat

11. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En klassisk kartoffelsalat består af kolde kartofler vendt i en herlig dressing af cremefraiche, mayo, lidt sennep og masser af krydderurter. For at give ekstra sprødhed og smag kan du tilsætte nogle af sommerens sprøde grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er møre. Pil kartoflerne, og afkøl dem helt.
Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurken i tern, og halvér tomaterne. Skær radiserne i tynde skiver.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen.
Vend de afkølede kartofler og ca. halvdelen af agurketernene i dressingen.
Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat, som mormor lavede den, er bedst med en dressing af cremefraiche, mayo og lidt sennep – det giver den helt rigtige smag. 

Purløg er selvfølgelig også et must, og så er persille og dild også med til at give en god smag til dressingen. Du kan dog sagtens nøjes med purløg, hvis du ikke har de andre krydderurter på lager. Du kan også erstatte dem med f.eks. kørvel, forårsløg eller almindelige løg. Det giver også en dejlig smag.

Se også: Gammeldags opskrift på varm kartoffelsalat

I denne opskrift er den kolde kartoffelsalat også med agurk, tomat og radiser, og de sprøde sommergrøntsager smager skønt i salaten, men de kan sagtens undlades. Du kan også nøjes med én af grøntsagerne eller erstatte dem af noget andet. F.eks. smager friskbælgede ærter, asparges og salatblade også godt i salaten.

Hvad spiser man kartoffelsalat til?

En gammeldags kartoffelsalat som denne smager lækkert til alt slags grillmad, f.eks. pølser, kyllingebryst eller koteletter. Den kolde salat er også oplagt tilbehør til alle slags frikadeller. Du kan også servere salaten som en del af en buffet.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar