Kyllingespyd med chilimarinade og grillede grøntsager
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Der er noget helt særligt over kyllingespyd – her er de marineret i chili, der giver en dejligt spicy smag. Servér med grillede grønt i form af kartofler, asparges og små tomater.
Ingredienser
Udstyr
otte træspyd
Sådan gør du
Læg spyddene i vand i ½ time.
Riv skallen, og pres citronen. Rør olie sammen med finthakket chili, citronsaft, citronskal, salt og peber.
Halvér kyllingefileterne på langs, og vend dem i chilimarinaden. Sæt dem på spyd – lad spyddet gå igennem kødet 2-3 gange, så det ikke hænger og dingler
Skyl aspargeserne, og knæk den nederste ende af. Skyl tomaterne. Pensl asparges og tomater med olie.
Fordel de kogte kartofler på store stykker alufolie, så der er en pakke pr. person. Læg en stor klat smør og en løvstikkestilk øverst, og krydr med salt og peber. Luk pakkerne.
Grill kyllingespyddene i 4 minutter på hver side.
Læg kartoffelpakkerne på grillen, og giv dem ca. 2 minutter på hver side. Læg asparges og tomater på grillen, og giv også dem ca. 2 minutter på hver side.
Servér kyllingespyd med grillede asparges, grillede tomager og kartoffelpakker.
Tip!
Læg aspargeserne direkte på grillristen, men på tværs af rillerne, så de ikke falder igennem og ned på kullene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk