Grillede kyllingespyd med græsk salat
27. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Den simple dressing får det bedste frem i kyllingekødet, der bliver ekstra saftigt og lækkert. Sammen med den fyldige salat venter der et sommerligt måltid til de lune aftener på terrassen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingefileterne i mindre stykker, og vend dem i en skål med citronsaft, olie, oregano og sukker.
Træk dem på spyd, og grill dem på havegrillen eller over bål i 12-14 minutter, til kødet er gyldent og gennemtilberedt. Krydr med salt og peber
Rør citronsaft, olie, oregano, sukker, salt og peber sammen til dressing i en skål.
Skyl tomater, peberfrugt og agurk, og skær dem i mundrette stykker. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skyl salaten, og snit den groft.
Anret tomater, peberfrugt, agurk, løg, salat, feta og oliven i dybe tallerkner.
Træk det grillede kyllingekød af spyddene, og fordel dem over salaterne. Dryp med dressing, top med frisk oregano, og servér straks - evt. med grillede pitabrød.
Tip!
Kyllingen kan godt tåle at marinere i marinaden helt op til et døgn på køl. Husk at grille kyllingen over middelvarme, så den bliver helt genenmtilberedt og gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk