Flødeboller med havtorn og guldstøv

Hjemmelavede flødeboller er bare lidt lækrere end de købte, og så er det ikke så svært endda. Disse lækre flødeboller har et tvist af havtorn og er pyntet fint med guldstøv.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med en rund tylle

Sådan gør du

Skær marcipanen i tynde skiver, og bag dem i ovnen ved 180°, til de er gyldne. Lad dem køle af.
Kog vand, glukose og sukker op i en gryde. Lad det koge, til konsistensen er som sirup – mål gerne temperaturen med et sukkertermometer: Den skal være 117°.
Pisk æggehviderne hvide og luftige med en elpisker, og hæld så siruppen i i en tynd stråle. Bliv ved med at piske i 8-10 minutter, til marengsmassen er kølet af.
Vend havtornpulver i marengsmassen, og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt den ud i toppe oven på marcipanbundene.
Hak chokoladen, og smelt ²/₃ af den i en skål over vandbad, til den når 48° (målt med sukkertermometer). Fjern skålen fra vandbadet, og vend resten af chokoladen i, så også den smelter langsomt.
Dyp forsigtigt flødebollerne i den smeltede chokolade, og pynt med guldstøv og havtornpulver.

Tip!

Du kan evt. overtrække flødebollerne ved at hælde chokoladen ud over dem i stedet for at dyppe dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth