Cheesecake med havtorn
27. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Cheesecake er bare altid en god idé. Sprød bund, blød og cremet mousse og så en syrlig gelé på toppen. I kagen her er der godt med havtorn, både i fyldet og ovenpå, så det er næsten umuligt at nøjes med et enkelt stykke.
Bemærk
Moussen skal stå køligt et par timer og trække, så lav gerne kagen dagen inden servering.
Ingredienser
Udstyr
Springform med en diameter på ca. 20 cm.
Sådan gør du
Knus kiksene til grov rasp, for eksempel i en foodprocessor eller minihakker. Smelt smør i en lille gryde, og bland kiksekrummerne i.
Beklæd en springforms kanter med bagefolie eller husholdningsfilm. Pres kiksemassen i bunden af formen med fingrene, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Stil det køligt, imens du laver havtorncreme.
Kog havtorn, sukker og vand op i en gryde, og lad det simre i 5 minutter. Hæld blandingen igennem en sigte, så pulpen sies fra. Pres let på bærrene med en grydeske, så du får mest mulig saft ud. Du skal gerne have ca. 2,5 dl. Tag lidt over halvdelen af saften fra til kagens gelétopping.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Hæld den havtornsaft, du ikke har stillet til side, tilbage i gryden, og opvarm den til lige under kogepunktet. Smelt de udblødte husblas i saften et ad gangen. Lad havtornsiruppen afkøle let.
Rør flødeosten blød med flormelis og vaniljesukker i en skål. Tilsæt havtornsirup i en tynd stråle, imens du pisker.
Pisk flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med ostemassen. Smør cremen på den afkølede browniebund, og stil kagen køligt i et par timer, til moussen har sat sig.
Opvarm æblejuice og den havtornsaft, du tidligere satte til side, i en lille gryde. Lad det snurre ved svag varme i 20 minutter, og afkøl. Hæld gelen over kagen ved servering, og pynt med hele, let optøede havtorn.
Tip!
Lav ekstra sirup, og brug den oven på grød, pandekager eller en ostemad.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk