Flødeboller med appelsin og mandler
15. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
De elegante miniflødeboller har en frisk smag af appelsin og får et dejligt bid af det sprøde chokoladeovertræk og de brændte mandler. De er fine at servere på et kagebord eller som en let dessert til sine gæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring mandler, sukker og vand i kog på en pande. Rør rundt, indtil vandet er fordampet, og sukkerlagen smuldrer.
Skru ned for varmen, og rør forsat rundt i mandlerne, indtil de har en fin og blank overflade. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Hak ⅓ af de brændte mandler groft, og bland dem med marcipan. Rul marcipanen ud i ½ cm's tykkelse, og stik små, runde marcipanbunde ud med en kageudstikker.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Bring sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og rør indtil massen har en temperatur på 117°.
Pisk æggehvider næsten stive med lidt sukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehviderne samtidig med, at du pisker, og pisk videre i ca. 8 minutter.
Riv skallen af appelsinen, og vend den i skummet. Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter),og sprøjt det ud på bundene. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Hak resten af de brændte mandler groft. Overtræk flødebollerne med smeltet og tempereret chokolade, og pynt med hakkede mandler. Opbevar dem køligt.
Tip!
Hvis du ikke kan overskue at lave hjemmelavede brændte mandler, kan du sagtens købe nogle og bruge dem i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk