Flødeboller med passionsfrugt
17. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Flabet lækre flødeboller med sprød marcipanbund, syrligt passionsfrugtskum, karamelsødt chokoladeovertræk og spiseligt guldstøv. Nøj, de er gode!
Ingredienser
Sådan gør du
Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik bundene ud med en kageudstikker (ca. 7 cm i diameter). Bag bundene i 5-7 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og temperér den. Pensl halvkugler i en silikoneform med chokoladen (hver halvkugle ca. 7 cm i diameter).
Sæt formen i fryseren et øjeblik, indtil chokoladen er stivnet.
Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en lille gryde, og lad det koge, indtil det har en temperatur på 117°.
Pisk æggehvider og sukker let sammen i en røremaskine. Hæld den 117° varme sukkermasse ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre ved høj hastighed, indtil skummet er sejt og fast. Vend forsigtigt passionsfrugtpulveret i, og smag til.
Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og fyld chokoladeskallerne i silikoneformen næsten op. Gem plads til bunden. Luk flødebollerne med de bagte marcipanbunde.
Tag flødebollerne ud af formen, og pynt med guldstøv. Opbevar flødebollerne i køleskabet indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk