Karrysild med æg og havtorn

3. marts 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Ingen jul uden karrysild! Her har silden fået syrligt selskab af havtorn, der giver smørrebrødet et friskt indspark.

Bemærk
Trækketid: 2 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Steg karry i smør i en gryde i 1 minut. Pil og hak løget fint, og svits det i gryden i 2 minutter sammen med havtorn. Hæld æblemost og eddike i gryden, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Rør majsstivelsen ud i en smule koldt vand i en skål, og hæld halvdelen i gryden. Lad det koge, til saucen tykner. Tilsæt mere, hvis du ønsker saucen tykkere. Blend saucen med en stavblender til ensartet konsistens, og afkøl let.
Læg sildefileterne i saucen, og lad dem trække et par timer og gerne natten over.
Kog æggene i 7 minutter, pil dem, og skær dem i både.
Pil rødløget, og skær det i ringe. Anret sildene på smurt rugbrød, og pynt med æg, løgringe og brøndkarse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar