Karrysild med æg og havtorn
3. marts 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Ingen jul uden karrysild! Her har silden fået syrligt selskab af havtorn, der giver smørrebrødet et friskt indspark.
Bemærk
Trækketid: 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg karry i smør i en gryde i 1 minut. Pil og hak løget fint, og svits det i gryden i 2 minutter sammen med havtorn. Hæld æblemost og eddike i gryden, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Rør majsstivelsen ud i en smule koldt vand i en skål, og hæld halvdelen i gryden. Lad det koge, til saucen tykner. Tilsæt mere, hvis du ønsker saucen tykkere. Blend saucen med en stavblender til ensartet konsistens, og afkøl let.
Læg sildefileterne i saucen, og lad dem trække et par timer og gerne natten over.
Kog æggene i 7 minutter, pil dem, og skær dem i både.
Pil rødløget, og skær det i ringe. Anret sildene på smurt rugbrød, og pynt med æg, løgringe og brøndkarse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem basis-opskrift på karrysild