Æblesnitter med ingefær og havtorn

Disse æblesnitter er lavet af en sød mørdej med kokosmel og flormelis, og syltetøjet indeni smager skønt af æble, ingefær og havtorn. Nyd dem igen og igen, for disse kager kan nemlig fryses.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en kasserolle sammen med æblemost, ingefær og havtorn. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt korn og stang.
Lad blandingen simre ½ time, til æblerne er helt udkogte. Hæld sukkeret i, og rør jævnligt i blandingen, til sukkeret er opløst. Lad syltetøjet småkoge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne let. Det vil variere lidt, alt efter hvor vandede æblerne er.
Tag gryden af varmen, kassér vaniljestangen, hæld syltetøjet i en skål, og stil det køligt, imens du laver mørdejen. Syltetøjet stivner let, når det bliver koldt.
Bland mel, kokosmel og sukker, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Rør smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt halvdelen af æggene. Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.
Del dejen i 2 lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm imellem 2 stykker bagepapir. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst ½ time.
Træk nu bagepapiret af den ene mørdejsfirkant, og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande. Fordel syltetøjet jævnt ud på dejen, så laget er ca. ½ cm tykt, men lad kanterne på mørdejen være fri.
Rør resten af æggene sammen, og pensl kanterne med det. Placér den anden mørdejsfirkant ovenpå, og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så der ikke siver for meget syltetøj ud under bagningen.
Bag pladerne i ovnen ved 200° i ca. 15-18 minutter, indtil mørdejen er let gylden.
Rør ingredienserne sammen, og hæld glasuren over den afkølede kage. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitter ud i den ønskede størrelse.

Tip!

Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, kan du lægge en bradepande med noget tungt oven på den i ca. 5 minutter, efter at den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
11. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar