Ingefærshot med gurkemeje og havtorn
26. marts 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skal der vitaminer indenbords, er ingefærshots noget, der kan mærkes. Ikke mindst i halsen, når du drikker det!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefær og gurkemeje, og skær det i mindre stykker. Hæld ingefær, gurkemeje, havtorn samt skal og saft af citron og appelsin i en gryde. Hæld vandet over, kog det op, og lad det simre i 20 minutter under låg. Tilsæt sukkeret, og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
Lad det køle helt af, sigt væsken, og hæld den på flaske. Opbevar den køligt i op til 2 uger.
Tip!
Gurkemeje smitter noget så gevaldigt af, så brug handsker og et skærebræt, der kan tåle det, når du arbejder med det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk