Flæskestegssandwich med kålsalat og sennepsmayo

Har du prøvet at stege en hel flæskesteg i en kuglegrill? Det er festligt og nemt – og smager forrygende.

Bemærk: Grilltid: 2½-3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm kullene i en grillstarter i 30-40 minutter, indtil de er glødende. Placér en foliebakke i bunden af kuglegrillen til opsamling af kødsaft og fedt.
Hæld de glødende kul ned i grillens sider omkring foliebakken, så der skabes indirekte varme. Sørg for, at spjældene i grillens låg er åbne.
Tjek, at sværen på flæskestegen er ridset omhyggeligt – rids gerne en ekstra gang mellem alle sværene med en skarp kniv, men uden at skære ned i selve kødet. Gnid sværen grundigt med salt. Stik laurbærblade og rosmarin ned mellem sværen.
Læg stegen direkte på grillristen, så den ligger lige over foliebakken. Læg låg på grillen, og steg flæskestegen i 2½-3 timer. Det er vigtigt ikke at løfte låget under tilberedningen, da der så vil slippe meget varme ud. Vent med at kigge til stegen, til tilberedningstiden er ved at være gået, og du skal tjekke, om den er færdigstegt.
Snit rødkål og spidskål fint. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Rist hasselnødderne på en tør pande i 2-3 minutter, til de begynder at dufte. Afkøl dem, og hak dem groft. Vend kål og æblebåde med eddike og olie. Krydr med salt og peber. Vend de hakkede nødder i salaten.
Rør mayonnaise sammen med sennep.
Lun bollerne, og flæk dem med en kniv. Smør dem med sennepsmayo, og fyld dem med kålsalat og tynde skiver af den grillede flæskesteg.

Tip!

I stedet for at grille flæskestegen kan du sætte den i en kold ovn, tænde ovnen på 200˚ og stege den i ca. 1½ time.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft