Flæskestegssandwich med det hele
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Det er næsten ingen sag at lave lækre flæskestegssandwich fra bunden på en hverdagsaften, hvis du har en rest flæskesteg liggende.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, sukker og salt under omrøring. Pisk ægget sammen, og hæld det meste i dejen. Gem lidt til at pensle bollerne med.
Bland de 2 slags mel sammen, og sigt det i dejen. Ælt dejen, til den er glat.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Ælt så dejen igennem igen, og form det ønskede antal boller.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk bollerne flade, og prik dem med en gaffel. Lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225°. Pensl bollerne med resten af ægget, og drys dem med havregryn. Bag bollerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er flotte, sprøde og gyldne.
Snit rødkålen fint med en skarp kniv. Smelt smørret i en sauterepande eller en bredbundet gryde, og tilsæt rødkål. Varm kålen igennem i 2-3 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt balsamico, og rør rundt. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber.
Lun flæskestegen. Flæk de lune boller, og smør dem godt med mayonnaise.
Fordel den ønskede mængde agurkesalat på den nederste halve bolle, læg en skive flæskesteg, et par skefulde rødkål og så den øverste bolle ovenpå.
Servér flæskestegssandwichene med det samme, mens de stadig er varme – og spis dem med fingrene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk