Flæskestegssandwich med rødkål og lynsyltede agurker

19. september 2021 af .

Foto: Winnie Methmann

Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit ved juletid.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg dem i et patentglas sammen med laurbærblade og peberkorn.
Kog eddike, salt og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over agurkerne, og lad det trække, imens du tilbereder flæskestegen.
Tænd ovnen på 200°. Læg stegen med sværene nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker ⅓ af stegen. Sæt stegen i ovnen i 20 minutter.
Tag den herefter ud, og vend stegen om. Krydr stegen med salt, og stik nellikerne i sværen. Sæt stegen i ovnen i yderligere 50 minutter, og hæld lidt vand over halvvejs.
Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.
Snit rødkålen fint, og steg den i smør i en gryde, til kålen falder sammen. Hæld balsamico over, og smag til med sukker, salt og peber.
Lun burgerbollerne, og flæk dem. Smør med mayonnaise, og fyld bollerne med flæskesteg, rødkål og syltede agurker. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den ultimative Flæskestegssandwich

Har du rester efter gårsdagen flæskesteg, er flæskestegssandwich en god måde at servere et nemt luksus-måltid på. Har du ikke rester, men blot lyst til den lækre sandwich, kan du tilberede stegen efter opskriften ovenfor.

I denne flæskestegssandwich er der, udover det møre kød, hjemmelavet rødkål, lynsyltede agurker og mayo i den bløde bolle. Skal det være hele være hjemmelavet, kan du sagtens lave din egen mayo og bage dine egne burgerboller

Nem flæskestegssandwich

Skal det være ekstra nemt, kan du købe dig til både syltede agurker, rødkål, mayo og burgerboller. Så hvis stegen er tilberedt, er det blot at samle den lækre sandwich og så er der serveret. 

En flæskestegssandwich kan både serveres kold og lun. Hvis du ønsker den lunet, kan du varme stegen i mirkoovnen eller i ovnen. Sværene holder sig bedst sprøde, hvis du pakker kødet ind i alufolie, men lade sværene stikke ud.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar