Flæskestegssandwich
Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit ved juletid.
(9)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
ULTIMATIV OPSKRIFT PÅ FLÆSKESTEGSSANDWICH
Vi er mange, der mener, at det ikke bliver rigtig jul uden en flæskestegssandwich. Bare tanken om en saftig flæskestegssandwich med sprøde svær får mundvandet til at løbe og maven til at rumle. Duften af rødkål, der simrer i gryden, og duften af de sprøde flæskesvær, der popper i ovnen, gør ikke ventetiden nem – men den er ikke desto mindre det hele værd.
Nogle foretrækker at købe en færdiglavet flæskestegssandwich fra Tivoli, andre fra Meyers, mens nogle mener, at en hjemmelavet flæskestegssandwich er dét bedre.
Har du det på samme måde, er du kommet til den rette opskrift. Selvom flæskestegssandwichen her måske ser vanskelig ud, er den faktisk temmelig nem at have med at gøre. Flæskestegen passer stort set sig selv i ovnen, og mens den gør det, kan du i ro og mag forberede det lækre fyld og smørelsen til bollen. Mums!
Læs også: Sådan får du sprøde svær
GØR DET NEMT OG HURTIGT
Opskriften på hjemmelavet flæskestegssandwich er med hjemmesyltede agurker og rødkål. Selvom det er både hurtigt, nemt og billigt at hjemmesylte, kan du gøre det endnu nemmere for dig selv.
Skal det gå hurtigt, kan du nemlig sagtens købe dig til komponenterne i en hjemmelavet flæskestegssandwich. Du kan både få mayonnaise, syltet rødkål og syltede agurker af god kvalitet i større supermarkeder, og du kan købe lækkert surdejsbrød hos bageren. I flere delikatesseafdelinger kan du endda købe færdiglavet ribbensteg eller flæskesteg, så du blot skal tænke på at samle flæskestegssandwichen.
GØR DET ”THE GOURMET WAY”
Selvom du kan købe dig til hjemmelavet flæskestegssandwich, er der nu ikke noget, der slår den hjemmelavede manøvre – hvis du altså har tiden og lysten til at lave det fra bunden. Få herunder gode råd til, hvordan du laver hjemmelavet mayonnaise, hjemmesyltede agurker og hjemmelavet rødkål til flæskestegssandwich. Vi kalder det for ”the gourmet way” …
Læs også: Sådan laver du saftig flæskesteg på grillen
Hjemmelavet rødkål til flæskestegssandwich
I denne opskrift på hjemmelavet flæskestegssandwich anbefaler vi dig først at snitte rødkålen fint og efterfølgende stege den i smør i en gryde, til den falder sammen. Herefter hælder du balsamico over og smager til med sukker, salt og peber, til den rette balance af sødt og salt er nået. Det er nok den nemmeste metode, men der er også andre måder at gøre det på, hvis du vil have flere varme krydderier til smagen.
Prøv f.eks. denne opskrift på rødkål med kanelstænger, stjerneanis og nelliker, som smager af rigtig jul.
Hjemmesyltede agurker til flæskestegssandwich
At lave hjemmesyltede agurker er måske noget af det nemmeste, du kan kaste dig ud i. Det kræver blot to trin:
- Skyl agurken, og skær den i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Læg dem i et patentglas sammen med laurbærblade og peberkorn.
- Kog eddike, salt og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over agurkerne, og lad det trække og afkøle helt inden servering.
Du kan også komme sennepsfrø i blandingen ligesom i denne opskrift på syltede agurker.
Hjemmelavet mayonnaise til flæskestegssandwich
Udover hjemmesyltede agurker og hjemmelavet rødkål til flæskestegssandwich kan du opgradere opskriften yderligere ved at piske din egen mayonnaise. Det er ganske nemt, og en mayonnaise består faktisk kun af to ingredienser: æggeblommer og olie. Få her den ultimative guide til, hvordan du lynhurtigt laver mayonnaise til din hjemmelavet flæskestegssandwich:
Tip: Du kan spise mayonnaisen, som den er, men du kan også bruge den som base til en lækker dressing. Rør f.eks. lidt sennep, græsk yoghurt, honning, eddike, salt og peber i mayonnaisen, og så har du en lynhurtig, smagfuld dressing til din flæskestegssandwich.
HVILKET BRØD TIL FLÆSKESTEGSSANDWICH?
Det er forskelligt, om man er til de sprøde eller helt bløde boller, når der er hjemmelavet flæskesteg på menuen. Er du til de bløde, kan du her snuppe en opskrift på nemme burgerboller, men må de gerne knase lidt på overfladen, kan du prøve med en opskrift på ciabattaboller.
Nogen laver også flæskestegssandwich med et par ristede skiver flute eller surdejsbrød, som lige har fået en ristetur på panden. Hvis du er en af dem, der synes, det kan være svært at gabe over en gedigen flæskestegssandwich, er brød i skiver (eller rugbrød) en god måde at tage lidt af højden, så flæskestegssandwichen bliver mere mundret – ellers er det selvfølgelig bare en mulighed for at komme ekstra-meget fyld i, når brødet fylder mindre. Du vælger selv …
DET KAN DU OGSÅ KOMME I DIN FLÆSKESTEGSSANDWICH
Udover de helt klassiske komponenter i en flæskestegssandwich; mayonnaise, rødkål, syltede agurker og flæskesteg, er der andre måder at peppe sin flæskestegssandwich op på. Vi giver dig et par gode bud her:
- Æbler i enten små tern eller tynde skiver
- Pærer i enten små tern eller tynde skiver
- Cornichoner
- Syltede rødløg
- Kålsalat – f.eks. med spidskål, rødkål, æblecidereddike, nødder og æbler
- Syltede rødbeder
- Frisk salat – f.eks. hjertesalat
- Brun sovs – evt. både over og indeni (perfekt hvis du alligevel har rester fra julemiddagen)
- Stuvet hvidkål
FLÆSKESTEGSSANDWICH: DEN PERFEKTE RESTEMAD
Har du rester efter gårsdagen julemiddag eller -frokost, er flæskestegssandwich en god måde at servere et nemt luksus-måltid på. Du har garanteret allerede alle ingredienserne fra julebordet på nær burgerbollerne, så en flæskestegssandwich dagen derpå er både godt imod madspild og godt for pengepungen!