Flæskestegssandwich med rødkål og lynsyltede agurker

30. januar 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Sprøde svær og perfekt mørt kød er noget af det, der gør en flæskestegssandwich til en absolut favorit ved juletid.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg dem i et patentglas sammen med laurbærblade og peberkorn.
Kog eddike, salt og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over agurkerne, og lad det trække, imens du tilbereder flæskestegen.
Tænd ovnen på 200°. Læg stegen med sværene nedad i en bradepande. Hæld koldt vand på, så det dækker ⅓ af stegen. Sæt stegen i ovnen i 20 minutter.
Tag den herefter ud, og vend stegen om. Krydr stegen med salt, og stik nellikerne i sværen. Sæt stegen i ovnen i yderligere 50 minutter, og hæld lidt vand over halvvejs.
Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile i 15 minutter, inden den skæres i skiver.
Snit rødkålen fint, og steg den i smør i en gryde, til kålen falder sammen. Hæld balsamico over, og smag til med sukker, salt og peber.
Lun burgerbollerne, og flæk dem. Smør med mayonnaise, og fyld bollerne med flæskesteg, rødkål og syltede agurker. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar