Én dej – to slags småkager

Lav en helt enkel småkagedej eller forsyn den med smag efter ønske. Læg dejen i fryseren, og tag den op, når det er tid til at bage småkager. Dejen er nem at skære ud i skiver, når den stadig er lidt frossen.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det og hjortetaktalt i melblandingen.
Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med ægget.
Nu har du en basisdej til småkager, som du kan trille til en pølse, pakke ind i husholdningsfilm og en frysepose og lægge i fryseren, til du vil bage. Du kan også tilsætte smagsgivere, før du fryser dejen.
Del dejen i 2 dele. Tril den ene halvdel til en pølse, og rul den i en blanding af finthakkede mandler, fintrevet appelsinskal og perlesukker.
Bland den anden halvdel med kakao, chokolade og grofthakkede nødder, og tril den til en pølse.
Optø dejen i køleskabet i 2-3 timer, og skær den så i tynde skiver.
Fordel skiverne på bageplader med bagepapir, og bag dem i 7-8 minutter ved 200°, til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist, og opbevar i kagedåse.

Tip!

Den optøede dej kan rulles ud i 3 mm’s tykkelse og stikkes ud med kageudstikkere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck