Chokoladelagkage med to slags chokoladecremer
26. december 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Enhver chokoladeelskers drøm må uden tvivl være chokolade med chokolade og mere chokolade på!
Bemærk
Afkøling: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
2 springforme, 20 cm i diameter
2 sprøjteposer
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formene.
Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål. Bland mel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt sammen, og sigt det i dejen. Bryg en kop kaffe, og rør den i dejen, til den er jævn og ensartet. Hak chokolade groft, og vend den i dejen.
Fordel dejen i formene, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gennembagte. Afkøl bundene på en rist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Hak mælkechokolade og hvid chokolade hver for sig, og fordel det i hver sin skål.
Varm fløden op til kogepunktet i en gryde. Rør den udblødte husblas ud i den varme fløde. Hæld halvdelen af den varme fløde over mælkechokoladen, og hæld den anden halvdel af fløden over den hvide chokolade. Rør rundt i cirkelbevægelser med en dejskraber, til chokoladerne er smeltet helt ud i fløden.
Dæk skålene med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Pisk de 2 chokoladecremer til luftigt skum med en elpisker. Hæld chokoladecremerne i hver sin sprøjtepose.
Læg den ene kagebund på et serveringsfad, og sprøjt den mørke chokoladecreme ud på bunden. Læg den anden kagebund oven på, og sprøjt den hvide chokoladecreme på toppen.
Sæt kagen på køl i mindst 4 timer inden servering, så cremerne sætter sig. Pynt med høvlet mørk chokolade og skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk