Chokolademousse med to slags chokolade

27. maj 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

I tvivl, om du skal bruge mørk chokolade eller mælkechokolade til din mousse? Brug begge dele. Som et ekstra lille frydefuldt svirp med halen er desserten da også toppet med spåner af hvid chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom den mørke chokolade og mælkechokoladen i hver sin skål. Del smørret, og put en halvdel i hver af de to skåle. Smelt hver portion over hvert sit vandbad.
Pisk æggehviderne skummende, tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Sæt til side.
Pisk æggeblommer med resten af sukkeret, til de er hvide og luftige. Vend æggeblommerne i hver portion chokolade-smør-masse lidt ad gangen, og rør til en ensartet masse.
Kom 1/3 af hviderne i chokolade-smør-massen. Brug en dejskraber, og bland hurtigt ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
Tilsæt resten af hviderne. Vend forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Hæld den mørke mousse i portionsglas, stil i køleskabet. Kom den lyse i en spøjtepose, og lad dem sætte sig i 2 timer i køleskabet.
Fordel den lyse mousse på den mørke mousse, drys med guldstøv og høvlede chokoladespåner af hvid chokolade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar