Vegetarlasagne med to slags kål
Skal aftensmaden være kødfri, så prøv en grøn lasagne med to slags kål og sprød top.

0-30 min.
(1)
18. januar 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Lasagne
- frisk grønkål (ca. 10 stængler)
- 150 g
- hvidkål
- 200 g
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- koncentreret tomatpuré
- 2 spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- salt og peber
- friske lasagneplader
- 200 g
- parmesan
- 40 g
- rasp
- 3 spsk.
- hasselnøddekerner
- 50 g
Ostesauce
- smør
- 25 g
- hvedemel
- 2½ spsk.
- mælk
- 5 dl
- revet mozzarella
- 125 g
- salt og peber
- stødt muskatnød
- 1 knsp.
Til servering
- blandet grøn salat
Sådan gør du
Ostesauce
Smelt smør i en gryde. Drys med mel, og rør det godt rundt. Pisk mælk i lidt ad gangen. Opvarm blandingen, og lad den tykne i nogle minutter. Smelt osten i saucen, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Lasagne
Tænd ovnen på 200°.
Rib grønkålen, og hak stænglerne fint. Snit grønkålsblade og hvidkål i strimler.
Sautér grønkålsstængler, hakket løg og presset hvidløg i olie et par minutter. Tilsæt kål, og lad det stege, til det falder lidt sammen. Rør tomatpuré og hakkede tomater i. Krydr med salt og peber.
Læg skiftevis lag af kålfyldet, lasagneplader og ostesauce sammen i et smurt ovnfast fad. Afslut med et lag ostesauce, drys revet parmesan og rasp øverst, og bag lasagnen gylden i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys grofthakkede hasselnødder over, 5 minutter før lasagnen er færdigbagt.
Servering
Servér lasagnen med en grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner