Vegetarlasagne med to slags kål
18. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Skal aftensmaden være kødfri, så prøv en grøn lasagne med to slags kål og sprød top.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Drys med mel, og rør det godt rundt. Pisk mælk i lidt ad gangen. Opvarm blandingen, og lad den tykne i nogle minutter. Smelt osten i saucen, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Tænd ovnen på 200°.
Rib grønkålen, og hak stænglerne fint. Snit grønkålsblade og hvidkål i strimler.
Sautér grønkålsstængler, hakket løg og presset hvidløg i olie et par minutter. Tilsæt kål, og lad det stege, til det falder lidt sammen. Rør tomatpuré og hakkede tomater i. Krydr med salt og peber.
Læg skiftevis lag af kålfyldet, lasagneplader og ostesauce sammen i et smurt ovnfast fad. Afslut med et lag ostesauce, drys revet parmesan og rasp øverst, og bag lasagnen gylden i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys grofthakkede hasselnødder over, 5 minutter før lasagnen er færdigbagt.
Servér lasagnen med en grøn salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk