Vegetarlasagne med to slags kål

Skal aftensmaden være kødfri, så prøv en grøn lasagne med to slags kål og sprød top.

Vegetarlasagne med to slags kål
0-30 min.

(1)

18. januar 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Lasagne

frisk grønkål (ca. 10 stængler)
150 g
hvidkål
200 g
løg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
koncentreret tomatpuré
2 spsk.
hakkede tomater
1 dåser
salt og peber
friske lasagneplader
200 g
parmesan
40 g
rasp
3 spsk.
hasselnøddekerner
50 g

Ostesauce

smør
25 g
hvedemel
2½ spsk.
mælk
5 dl
revet mozzarella
125 g
salt og peber
stødt muskatnød
1 knsp.

Til servering

blandet grøn salat

Sådan gør du

Ostesauce

Smelt smør i en gryde. Drys med mel, og rør det godt rundt. Pisk mælk i lidt ad gangen. Opvarm blandingen, og lad den tykne i nogle minutter. Smelt osten i saucen, og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Lasagne

Tænd ovnen på 200°.
Rib grønkålen, og hak stænglerne fint. Snit grønkålsblade og hvidkål i strimler.
Sautér grønkålsstængler, hakket løg og presset hvidløg i olie et par minutter. Tilsæt kål, og lad det stege, til det falder lidt sammen. Rør tomatpuré og hakkede tomater i. Krydr med salt og peber.
Læg skiftevis lag af kålfyldet, lasagneplader og ostesauce sammen i et smurt ovnfast fad. Afslut med et lag ostesauce, drys revet parmesan og rasp øverst, og bag lasagnen gylden i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys grofthakkede hasselnødder over, 5 minutter før lasagnen er færdigbagt.

Servering

Servér lasagnen med en grøn salat ved siden af.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'