Empanadas med svinekød

Empanadas er argentinske brød med fyld, og i denne opskrift består fyldet af svinekød og lækre krydderier. De smager herligt og er et godt indslag i madpakken eller på skovturen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær det kolde smør i tern. Bland mel, salt og smør til krumme-konsistens.
Tilsæt olie og æg og lidt vand, til dejen akkurat samler sig. Film dejen til, og sæt den på køl.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie, uden det tager farve. Tilsæt de tørre krydderier.
Svits kødet med løg og krydderier. Tilsæt tomatpuré. Lad det simre kort. Smag til med salt.
Rul dejen tyndt ud, og udstik det antal cirkler, du skal bruge, med en diameter på 12-14 cm.
Læg lidt kødfyld på den ene dejhalvdel, fold sammen, og luk tæt ved at trykke en gaffel hele vejen rundt i kanten.
Pensl med æg, og lav små lufthuller i toppen. Bag dem gyldne i 15-20 minutter ved 200°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic