Empanadas med chilimayo og salsa

1. september 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Empanadas er en udbredt spise i spansktalende lande, og de kan sammenlignes med pirogger. Her er de lavet med hakket oksekød, rosiner og godt med urter.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i olie i en gryde eller sautérpande, uden at det tager farve. Tilsæt og brun kødet.
Krydr kødet med spidskommen, koriander og oregano. Tilsæt chipotle og tomatpuré. Lad det stege ganske kort, og smag til med salt. Lad kødet afkøle en smule.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rul pizzadejen ud, og udstik ca. 12 cirkler med Ø 12 cm.
Læg lidt kødfyld og et par rosiner på den ene halvdel af dejen, fold sammen, og luk dine empanadas tæt ved at trykke med en gaffel hele vejen rundt.
Pisk ægget med 1-2 spsk. koldt vand med en gaffel i en kop. Pensl dine empanadas, og bag dem gyldne i ovnen i 12-18 minutter.
Pil majskolberne, grill dem på en grillpande ved middel til høj varme i 5-7 minutter, eller til majsene er møre. Afkøl lidt, og skær majsene af kolberne.
Skyl og skær tomaterne i tern. Hak løget fint, og skyl og skær chilien i skiver. Skyl og hak korianderen groft, og vend det hele sammen med limesaft og salt i en skål.
Rør mayonnaise med chipotle i en skål, og smag til med salt. Servér dine empanadas med salsa og chilimayonnaise til at dyppe i.

Tip!

Beregn gerne 2 empanadas til hver person.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar