Empanadas med svampe og søde kartofler
29. marts 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små, lune dejpakker er fyldt med en krydret blanding af svampe, søde kartofler, linser og nødder
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Steg svampe og kartofler i lidt olie på en pande ved middel varme i 6-8 minutter, til kartoflerne er knapt møre. Krydr med sambal oelek, tomatpuré, salt og peber, og bland med linser, hakkede nødder og hakket persille.
Rul pizzadejen ud, og udstik den i 8 store cirkler med en diameter på ca. 10 cm (brug en udstikker eller en lille skål med skarp kant).
Fordel fyldet midt på dejen, fold halvdelen over, og klem kanten godt sammen til små halvmåner.
Læg dejpakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med lidt mælk, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter.
Blend hakkede tomater sammen med sambal oelek, eddike og sukker i en skål, og smag til med salt, peber og evt. ekstra sukker. Servér de lune empanadas med chili-tomatdippen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk