Hjerteformede empanadas

23. februar 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

En hyggelig og nem udgave af smagfulde empanadas, der i kærlighedens navn er formet som hjerter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skyl peberfrugt, og skær den i små tern. Steg hvidløg, løg og peberfrugt i olie i en dyb pande. Tilsæt oksekød, og steg det gyldent.
Tilsæt tomatpuré, og steg kort. Krydr med spidskommen, oregano og paprika, og lad det stege i 5-10 minutter.
Afdryp oliven, og skær dem i halve. Rør oliven og rosiner sammen med kødfyldet, og krydr med salt og peber. Tag panden af varmen, og lad fyldet køle lidt af.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul tærtedejen ud, og del den i to. Læg kødfyld på halvdelen af hvert stykke dej, og fold den anden halvdel over. Luk dem sammen som to hjerter, og tryk kanten godt sammen med en gaffel.
Pisk æg og lidt koldt vand sammen i en skål, og pensl de hjerteformede empanadas. Klip et kryds i midten af det øverste dejlag. Bag dem i ovnen i 12-16 minutter, eller til de er sprøde og gyldne.
Skær skrællen af ananassen, og skær den i små tern. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern og kassér tomatkerner med en ske, og skær tomatkødet i tern.
Skyl og hak korianderne groft. Skyl og hak chili fint. Vend ananas, tomater, koriander og chili sammen med friskpresset limesaft og honning i en skål. Smag til med salt og peber, og servér sammen med empanadas.

Tip!

I denne opskrift er der til mere fyld end to empanadas, så du kan evt. bruge endnu en tærtedej og lave flere, nu du er i gang. Du kan også varme kødfyldet op og spise det ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar