Koteletter i fad

17. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Giv mormor kamp til stregen med en lidt mere moderne og grøntsagsfyldt omgang koteletter i fad.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup koteletterne tørre, krydr dem med salt, peber og paprika, og brun dem på en pande i en blanding af smør og olie. Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad.
Steg finthakket løg nogle minutter på panden. Tilsæt presset hvidløg samt gulerødder, knoldselleri og porrer i mundrette stykker. Steg i 4-5 minutter, til det bliver lidt blødt. Krydr med salt og peber, og læg grøntsagerne ned til kødet i fadet.
Tænd ovnen på 180°.
Skær champignoner i kvarter, og rist dem sammen med bacon på panden ved svag varme. Rør timian og paprika i, hæld tomater og piskefløde over, og lad saucen simre i 5-7 minutter. Smag til med sukker og eddike.
Fordel saucen over fadets øvrige indhold, og bag retten i 20-25 minutter.
Kog ris efter pakkens anvisning, drys dem evt. med lidt paprika, og servér frisk timian til.

Tip!

Udskift gerne grøntsagerne efter sæson og grøntsagsskuffens indhold. De fleste typer af grove grøntsager, f.eks. rodfrugter, kål og forskellige løgtyper egner sig til bagning og kan derfor bruges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar