Empanadas med oksekød

26. marts 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Sprøde empanadas med oksekødsfyld er både lækre til aftensmad og i madpakken. Servér dem med guacamole og grøntsagsstænger til.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt 1 æg (gem det andet til pensling),og ælt dejen sammen.
Del dejen i små kugler på størrelse med en golfbold. Læg dem i et fad, og sæt dejkuglerne på køl i 30 minutter.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød og alle krydderierne. Vend rundt, og brun kødet.
Tilsæt drænede sorte bønner, tomatpure, oksebouillon og rødvinseddike, og lad gryden simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejkuglerne ud på et meldrysset bord. Læg kødfyld på den ene halvdel, og fold den anden halvdel over. Tryk kanten godt sammen, og placér på en bageplade med bagepapir.
Pensl empanadas med pisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde.
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skrab kødet ud. Mos avocadokødet med en gaffel i en skål.
Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Hak koriander groft. Rør det i avocadomosen, og smag til med limesaft, salt og peber.
Skræl gulerødderne. Rens bladselleri. Skær begge dele i stave. Servér grøntsagsstave og guacamole til de lune empanadas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar