Citronfromage – nem og lækker opskrift!

Citronfromage med masser af smag og letpisket flødeskum på toppen, smager som en drøm og vækker gode minder. En dejlig forfriskende dessert, som er ved at gøre et stærkt comeback!

Bemærk: Hviletid på køl: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Læg husblasbladene i en stor skål med koldt vand et efter et. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.
2 Riv skallen af citronerne på den fine side af rivejernet. Gem lidt citronskal til pynt. Pisk æggeblommer, sukker og citronskal med en elpisker til helt hvidt skum – der skal piskes grundigt og længe.
3 Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pres saften af citronerne – 1 citron giver ca. ½ dl citronsaft.
4 Tag husblassen op af vandet, og læg den i en lille gryde med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved meget svag varme, mens du rører. Husblassen skal kun lige akkurat blive flydende og må ikke boble.
5 Tag gryden af blusset, og bland citronsaften i den smeltede husblas.
6 Rør husblas-citronsaften i den piskede æggeblommemasse. Vend derefter forsigtigt flødeskum og til sidst de piskede æggehvider i.
7 Hæld fromagen i portionsglas (eller i en stor serveringsskål), og dæk med husholdningsfilm. Lad desserten stivne ca. 2 timer i køleskabet.
8 Pisk fløden til skum.
9 Pynt fromagen med flødeskum og evt. lidt revet citronskal lige før servering.

Tip!

Når æggehviderne skal piskes stive, er det vigtigt, at skål og piskeris er helt rene, fedtfri og tørre. Til gengæld kan du sagtens piske flødeskum, selvom der hænger lidt æggehvideskum ved piskerisene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek Christensen