Vaniljebudding med Amarena-kirsebær

21. september 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Måske er det pga. retrobølgen, at budding er blevet populært igen, men det skal ikke ligge den til last, at den har mange år på bagen. Servér den dirrende dessert med syltede Amarena-kirsebær, og nyd hver eneste skefuld.

Bemærk
Buddingen skal på køl i i alt mindst 5 timer.

Ingredienser

Udstyr

Buddingform, gerne en særligt fin en

Sådan gør du

Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og hæld vaniljestangen i en gryde sammen med vaniljekorn og mælk. Bring mælken i kog.
Pisk sukker, æg og æggeblommer lyse. Hæld langsomt den varme mælk i æggesnapsen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op, til den er tyknet. Den må ikke koge! Knug vandet af husblassen, og rør den grundigt ud i den varme creme.
Hæld cremen i en skål, og læg husholdningsfilm over. Stil cremen på køl i 1 time, til den har sat sig let. Den må ikke være helt kold.
Pisk fløden til skum, og vend den i cremen ad to omgange. Hæld blandingen i en buddingform, og lad den sætte sig på køl i 4-6 timer.
Servér buddingen med syltede Amarena-kirsebær.

Tip!

Det er ikke så let at få buddingen ud af formen, hvis ikke du først har varmet formen i en skål varmt vand. Så kan du nemlig vende den rundt ud på et fad med et snuptag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Mormors lækre budding

Hjemmelavet budding vækker søde minder om søndage hos bedsteforældre, der havde lækre, bløde desserter på det faste repertoire. Med karamel, rom, mandler og meget andet godt. Men først og fremmest vanilje. Budding var før i tiden en hyppig søndagsdessert, og den er heldigvis ved at blive populær igen.

Mange tror, det er svært at lave budding, men det er slet ikke så vanskeligt, blot du måler og vejer omhyggeligt og afsætter rigelig med køleskabstimer. Budding skal nemlig laves i god tid, da den skal køle helt af,inden den er klar til servering. Belønningen er et dirrende flødekunstværk, der får både børn og voksne til at sukke.

Sådan får du buddingen ud af formen

  1. Sæt buddingformen i en skål med varmt vand i ca. 10 sek. Tag formen op af vandet, og tør den af i et viskestykke.
  2. Se, om kanten har løsnet sig, ved at trykke lidt i kanten. Skær den evt. forsigtigt fri med en lille, skarp kniv.
  3. Sæt et fad over buddingen, og vend form og fad. Hvis buddingen har svært ved at slippe, kan der være vakuum inde i formen. Tip fad og form lidt til siden, og ryst det hele i faste bevægelser. Vil buddingen stadig ikke slippe, må den varmes lidt igen.

Tips til servering: 

  • Syltede frugter og bær, fx Amarena-kirsebær 
  • Frugtsauce, fx kirsebærsauce   
  • Frugtgelé, fx hindbær eller passionsfrugt
  • Karamelsauce
  • Frugtkompot, fx rabarberkompot for en sommerlig version  
  • Nøddeknas, fx mandler, nødder og havrekiks stegt på panden med sukker  
  • Karamelliseret hvid chokolade

Er du vild med mormordesserter, så prøv også vores opskrift på citronfromage.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar