Vaniljebudding med Amarena-kirsebær
Måske er det pga. retrobølgen, at budding er blevet populært igen, men det skal ikke ligge den til last, at den har mange år på bagen. Servér den dirrende dessert med syltede Amarena-kirsebær, og nyd hver eneste skefuld.
(2)
Ingredienser
Udstyr
- Buddingform, gerne en særligt fin en
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Mormors lækre budding
Hjemmelavet budding vækker søde minder om søndage hos bedsteforældre, der havde lækre, bløde desserter på det faste repertoire. Med karamel, rom, mandler og meget andet godt. Men først og fremmest vanilje. Budding var før i tiden en hyppig søndagsdessert, og den er heldigvis ved at blive populær igen.
Mange tror, det er svært at lave budding, men det er slet ikke så vanskeligt, blot du måler og vejer omhyggeligt og afsætter rigelig med køleskabstimer. Budding skal nemlig laves i god tid, da den skal køle helt af,inden den er klar til servering. Belønningen er et dirrende flødekunstværk, der får både børn og voksne til at sukke.
Sådan får du buddingen ud af formen
- Sæt buddingformen i en skål med varmt vand i ca. 10 sek. Tag formen op af vandet, og tør den af i et viskestykke.
- Se, om kanten har løsnet sig, ved at trykke lidt i kanten. Skær den evt. forsigtigt fri med en lille, skarp kniv.
- Sæt et fad over buddingen, og vend form og fad. Hvis buddingen har svært ved at slippe, kan der være vakuum inde i formen. Tip fad og form lidt til siden, og ryst det hele i faste bevægelser. Vil buddingen stadig ikke slippe, må den varmes lidt igen.
Tips til servering:
- Syltede frugter og bær, fx Amarena-kirsebær
- Frugtsauce, fx kirsebærsauce
- Frugtgelé, fx hindbær eller passionsfrugt
- Karamelsauce
- Frugtkompot, fx rabarberkompot for en sommerlig version
- Nøddeknas, fx mandler, nødder og havrekiks stegt på panden med sukker
- Karamelliseret hvid chokolade
Er du vild med mormordesserter, så prøv også vores opskrift på citronfromage.