Citronfromage med lakridsskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne skønne citronfromage er en perfekt afslutning på en god middag. Den er sød, syrlig, fed og luftig på en gang, og så tager den ikke ret lang tid at lave – men husk, at den skal stå på køl i mindst 4 timer før servering.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 5 minutter.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Riv skallen af halvdelen af citronerne. Pisk vaniljekorn, sukker, æg og citronskal hvidt og luftigt med en elpisker, til sukkeret er helt opløst.
Pres saften af alle citronerne, og varm den forsigtigt op i en lille gryde – den skal ikke koge, blot blive varm. Tag husblassen op vandet, og smelt den i den varme citronsaft.
Hæld saften ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du bliver ved med at piske.
Pisk fløden til let skum, og vend det i citronæggemassen. Fordel blandingen i portionsglas, dæk med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer.
Kom fløde og lakridspulver i en skål, og pisk det til meget let skum. Skummet må ikke blive stift, men skal blot være blødt og cremet.
Tag citronfromagen ud af køleskabet, et par minutter før den skal serveres, og læg 1 stor spsk lakridsskum på toppen. Drys med lidt lakridspulver på toppen af fromagen, og server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også:Mild og cremet appelsinfromage
Powered by Froala Editor